Neurostimulatie
Neurostimulatie beïnvloedt de pijnsignalen naar de hersenen.

- Geen wachtlijst
- Behandeling volledig vergoed
- Zeer ervaren Artsen
Neurostimulatie
Indicaties
Wanneer ernstige pijnklachten niet goed reageren op pijnstillers, operaties, uitgebreide zenuwbehandelingen en therapieën kan neurostimulatie een goede mogelijkheid zijn om de pijn te verlichten.
Download Folder Neurostimulatie
Een neurostimulator kan worden geïndiceerd bij:
- Failed back surgery syndrome (FBSS): aanhoudende pijnklachten ondanks nek-/rugoperatie(s).
- Chronische ontsteking van de alvleesklier
- CRPS
- Liespijn na liesoperatie(s)
- Fantoompijn
- Polyneuropathie
- Aanhoudende zenuwpijn, niet reagerend op andere behandelingen.
Hiervoor moet minsten worden voldaan aan de volgende voorwaarwaarden:
- Andere behandelingen hebben de pijn niet afdoende kunnen verlichten.
- Andere behandelingen (medicatie) hebben teveel bijwerkingen.
- U bent niet verslaafd aan medicatie, drugs of alcohol.
- U heeft geen geschil met het UWV of een klachtenprocedure elders.
- U heeft geen andere ziekten of lichamelijke beperkingen/afwijkingen die de behandeling in de weg staan.
- U en uw partner moeten achter de behandeling en leefregels staan.
- U moet zich ervan bewust zijn dat neurostimulatie u niet pijnvrij maakt. U verlicht grotendeels uw pijn.
Voortraject
Vooraf vindt er een psychologische en evt. fysiotherapeutische screening plaats. Dit onderdeel is een verplicht onderdeel. Naar aanleiding van deze bevindingen wordt er een behandelplan opgesteld. In sommige gevallen moet er eerst een voortraject worden doorlopen om het effect van de behandeling te optimaliseren. Ook een natraject kan aan de orde zijn. Dit wordt multidisciplinair besproken.
Daarnaast krijgt u twee keer een intake gesprek . In beide gesprekken krijgt u informatie over het verloop van de behandeling, leefregels, werking van de stimulator, mogelijke complicaties. Er wordt met u gesproken over uw verwachtingen. Uw pijngebied(en) worden nauwkeurig in kaart gebracht.
Ook worden er aanvullende afspraken gemaakt voor aanvullende onderzoeken (bloedprikken, MRI, neuskweek, pre-operatieve screening
Operatie
De implantatie wordt uitgevoerd in de operatiekamer van Medisch Centrum Schijndel onder plaatselijke verdoving in combinatie met sedatie. Hierover krijgt u vooraf een gesprek met de anesthesioloog / physician assistant. U wordt twee dagen opgenomen.
Gedurende de implantatie ligt u op uw buik. De elektrode(s) wordt onder röntgendoorlichting geplaatst. Als de elektrode(s) op de juiste plaats ligt, wordt de stimulatie gestart. Hierbij moet u goed beschrijven wat u voelt en waar u het voelt. Hierbij wordt gezocht naar de meest optimale stimulatie. Wanneer de elektrode(s) op de juiste plaats ligt wordt de batterij geïmplanteerd. Wanneer tijdens het stimuleren wordt getwijfeld over het effect krijgt u eerst een proefperiode, waarbij de elektrode wordt aangesloten op een externe batterij. De operatie duurt over het algemeen korter dan een uur.
Na de ingreep moet u 14 uur plat op de rug liggen.
Natraject
Na ontslag uit de kliniek komt u regelmatig voor controle terug bij Excellent Klinieken. Hierbij wordt o.a. de instelling van de stimulator geoptimaliseerd. Ook wordt er een schema gemaakt om uw pijnmedicatie af te bouwen.
Als de stimulator goed is ingesteld komt u minimaal één keer per jaar op controle.
Complicaties/bijwerkingen
- Bloeding
- Infectie
- Hoofdpijn
- Verschuiving van de elektrode
Vergoeding
Deze behandeling wordt vergoed vanuit uw basisverzekering, maar kan alleen bekostigd worden wanneer u een restitutiepolis heeft afgesloten. Of u maakt vooraf onderlinge afspraken over het bedrag dat niet door uw zorgverzekeraar wordt vergoed.
Het is belangrijk dat u bij toezegging van vergoeding door uw zorgverzekeraar, dit schriftelijk bevestigd krijgt. Excellent Klinieken dient voor de behandeling in het bezit te zijn van deze schriftelijke bevestiging.
Deze behandeling kan worden toegepast bij de volgende pijnklachten


Rugpijn met uitstraling

Pijnlijke voeten en handen


Nekpijn met uitstraling
De behandeling wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. Lees hier meer over vergoedingen.
Contact