Ganglion Stellatum blokkade

Ganglion stellatum blokkade verminderd de pijn en verbeterd de doorbloeding.

crps

Ganglion Stellatum blokkade

Het ganglion stellatum is een zenuwknoop die onderin de hals ligt, ter hoogte van de zevende halswervel. Het maakt onderdeel uit van het onwillekeurig zenuwstelsel (over dit deel van het zenuwstelsel hebben we zelf geen controle).

Behandeling van deze zenuwknoop kan de pijngeleding doen verminderen, de doorbloeding verbeteren en de temperatuur reguleren.

Indicaties

Deze behandeling kan worden gedaan bij sommige vormen van pijn in de onderkaak, nek, schouder en arm. Zoals bij pijn door een complex regionaal pijnsyndroom (CRPS). Ook wordt deze behandeling gedaan voor de behandeling van opvliegers. 

Download Folder Ganglion Stellatum Blokkade

Alles over de behandeling vindt u in onze folder. Download de folder voor uitgebreide informatie.

Behandeling

Voor de zenuwbehandeling zijn er de volgende methoden:

Injectie: er wordt rond de zenuwknoop een verdovingsvloeistof toegediend.

RF-behandeling: De zenuwknoop wordt met radiofrequente stroom verwarmd, waardoor de pijngeleiding voor langere tijd wordt onderbroken.

Tijdens deze behandeling ligt u op uw rug op de behandeltafel. De plaats van behandeling wordt gedesinfecteerd en eventueel verdoofd. Met behulp van röntgenstralen en/of echografie wordt de zenuwknoop opgezocht en de naald ingebracht. Eventueel wordt er wat contrastvloeistof ingespoten om de positie van de naald goed te zien. Bij de RF behandeling wordt met een elektrisch stroompje gecontroleerd of de naald dicht bij de zenuwknoop staat. Dit veroorzaakt een prikkelend, tintelend of drukkend gevoel. Daarna wordt de behandeling uitgevoerd.

Complicaties / bijwerkingen

De behandeling uiterst zorgvuldig uitgevoerd. Toch bestaat er een geringe kans op complicaties. Bij elke ingreep is er een beperkt risico op het ontstaan van een infectie of bloeding.

Heesheid of slikklachten. Deze klachten verdwijnen na enkele uren vanzelf.

Hangend ooglid, wazig zien en/of een loopneus. De klachten verdwijnen na enkele uren vanzelf.

Een warm gevoel in uw wang, nek en/of arm.

Er is een zeer kleine kans dat de long wordt aangeprikt. Wordt u na de behandeling kortademig, neem dan contact op met uw pijnspecialist of huisarts.

Na de behandeling kan napijn optreden. Deze napijn kan enkele dagen tot 2-3 weken aanhouden, maar verdwijnt vrijwel altijd. U kunt hiervoor een pijnstiller innemen.

Deze behandeling wordt vergoed vanuit uw basisverzekering.

Deze behandeling kan worden toegepast bij de volgende pijnklachten

crps

CRPS

CRPS is een ontregeling van het willekeurig en onwillekeurig zenuwstelsel

De behandeling wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. Lees hier meer over vergoedingen.

Contact

Meer informatie hierover?

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

excellent logo
Zoek