Zenuwbehandeling schouder

Perifere zenuwbehandeling kan de schouderpijn doen verminderen.

schouderpijn

Zenuwbehandeling schouder

Behandeling van de suprascapularis en/of axillaris zenuwen kan de schouderpijn sterk doen verminderen. Deze zenuwen lopen via een zenuwvlecht vanuit uw hals naar de schouder en arm. Afhankelijk van de locatie van uw pijn wordt bepaalt welke zenuw er behandeld wordt.

Indicaties

Download Folder Suprascapularis axillaris

Alles over de behandeling vindt u in onze folder. Download de folder voor uitgebreide informatie.

Behandelingen

De zenuwbehandeling kan op verschillende manieren worden gedaan. Als het niet duidelijk is of de pijn afkomstig is uit de nek of schouder of welke zenuw de pijn veroorzaakt kan er worden gestart met een proefblokkade.

Proefblokkade: de zenuw wordt tijdelijk verdoofd met een kortwerkende pijnstiller. Deze behandeling wordt gedaan om te testen welke zenuw de pijn veroorzaakt.

Therapeutische injectie: er wordt rond de zenuw een verdovingsvloeistof en een ontstekingsremmend middel (corticosteroïd) toegediend. Door de ontstekingsremmer vermindert de irritatie van de zenuw en het gebied daar omheen, waardoor de zenuw tot rust kan komen en kan herstellen.

PRF-behandeling: de zenuw wordt behandeld met gepulseerde radiofrequente stroom (PRF). Deze korte stroomstootjes hebben een ontstekingsremmend effect en de pijngeleiding van de zenuw wordt geremd. De zenuw wordt dan gedurende een aantal minuten met de PRF-stroom behandeld.

De behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

Complicaties / bijwerkingen

De behandeling uiterst zorgvuldig uitgevoerd. Toch bestaat er een geringe kans op complicaties. Bij elke ingreep is er een beperkt risico op het ontstaan van een infectie of bloeding.

Na de behandeling kan er kortdurend kracht- en/of gevoelsverlies van de arm optreden.

Na de behandeling kan napijn optreden. Deze napijn kan enkele dagen tot 2-3 weken aanhouden, maar verdwijnt vrijwel altijd. U kunt hiervoor eventueel een pijnstiller innemen.

Deze behandelingen worden vergoed vanuit uw basisverzekering.

Deze behandeling kan worden toegepast bij de volgende pijnklachten

schouderpijn

Schouderpijn

Schouderaandoeningen kunnen uitstraling geven naar de nek en arm.

De behandeling wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. Lees hier meer over vergoedingen.

Contact

Meer informatie hierover?

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

excellent logo
Zoek