Pijn in de lies- en schaamstreek

Chronische irritatie van lieszenuwen kan uitstralen naar de schaamstreek en/of been.

ExcellentKlinieken_lies-en-schaamstreek-390x170-1

Neuralgie in de lies- en schaamstreek

Pijn in de lies- en schaamstreek kan veroorzaakt worden door een geïrriteerde of beschadigde zenuw. Pijn die veroorzaakt wordt door een beschadiging van het zenuwstelsel, noemen we neuralgie. Neuralgie in de lies- en schaamstreek wordt ook wel  ilio-inguinaal-/ iliohypogastricus-/ genitofemoralis neuralgie genoemd. Hierbij is er sprake van aanhoudende pijn in de lies-en schaamstreek door niet goed functionerende zenuwen. De zenuwen kunnen beschadigd zijn of chronisch geïrriteerd worden.

Oorzaken

Neuralgie in de lies- en schaamstreek kan diverse oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn:

Buikoperatie (liesbreukoperatie, keizersnede, blindedarm operatie, bekkenoperatie, nieroperatie).

Zwangerschap

Symptomen

Neuralgie in de lies- en schaamstreek

  • Onplezierige pijnlijke gevoelens in de onderbuik- en lies, vaak stekend en brandend van aard.
  • De pijn kan uitstralen naar de geslachtsdelen en bovenbeen.

 

De kosten van uw behandeling

Bij neuralgie in de lies- en schaamstreek wordt een behandeling in onze kliniek vergoed vanuit uw basiszorgverzekering. U hoeft dus niet zelf de kosten voor uw behandeling te betalen. De kosten van de behandeling zijn overigens afhankelijk van het type behandeling dat u ondergaat.

Wat kunt u doen bij pijn in de lies- en schaamstreek?

Als u last heeft van pijn in uw lies- en schaamstreek, is het vaak verstandig om niet te lang met uw klachten door te lopen. De pijn kan u behoorlijk belemmeren, terwijl er wel degelijk behandelingen mogelijk zijn. Wij kunnen voor u nagaan welke behandeling in uw geval het meest geschikt is. Bij ons krijgt u direct de zorg die u nodig heeft. We kunnen u alles vertellen over de behandeling die u zal ondergaan en kunnen u de meest effectieve behandelingen aanbieden.

TENS bij pijn in de lies- en schaamstreek

TENS is een afkorting voor Transcutane Elektrische Neurostimulatie. Bij deze behandeling worden er zwakke elektrische schokjes toegediend via de huidelektroden. De zenuwgeleiding wordt door deze schokjes verstoord, waardoor de pijnprikkel geremd wordt. Bovendien wordt de afgifte van endorfine (een natuurlijke pijnstiller) op deze wijze gestimuleerd. TENS heeft bovendien een spierontspannende werking.

Qutenza bij neuralgie in uw lies- en schaamstreek

Bij oppervlakkige pijn in uw lies- en schaamstreek kan ook voor een behandeling met Qutenza gekozen worden. Dit is een pleister die een hoge dosis capsaïcine bevat. Deze stof bevindt zich ook in onder meer hete pepers. Omdat de stof zich aan de beschadigde zenuwcellen van uw huid bevindt, worden de beschadigde zenuwcellen van uw huid minder gevoelig.

Neurostimulatie

Nog een behandeling die gebruikt kan worden om pijn in de lies- en schaamstreek te verminderen, is neurostimulatie of Spinal Cord Stimulation. Er wordt een elektrode in uw rug geplaatst die milde elektrische prikkels aan uw ruggenmerg of zenuw geeft. Dit zorgt ervoor dat uw pijnsignalen naar de hersenen worden afgeremd.

Een perifere zenuwbehandeling bij pijn in de lies- en schaamstreek

Heeft u pijn aan uw lies- en schaamstreek dankzij complicaties met uw perifere zenuwen? Deze zenuwen liggen meer aan de oppervlakte, en kunnen hierdoor relatief eenvoudig behandeld worden. Daarvoor kunnen verschillende methodes gebruikt worden. Namelijk door middel van een therapeutische injectie met een verdovingsvloeistof en een ontstekingsremmer of door middel van een PRF-behandeling. Bij een PRF-behandeling worden er kleine stroomstootjes gebruikt om de pijngeleiding van de zenuw in kwestie te remmen.

Behandelingen

excellentklinieken_tens

TENS

Zwakke elektrische stroompjes door de huid kunnen de pijn verminderen.

pijn-na-gordelroos

Qutenza

Capsaïcine maakt beschadigd huidzenuwen minder gevoelig.

excellentklinieken_bovenbeen-390x170-1

Zenuwbehandeling

PRF creëert een onstekingsremmend proces en remt de prikkeling van de zenuw.

excellentklinieken_prf behandeling zenuwknoop

PRF DRG behandeling

PRF creëert een onstekingsremmend proces en remt de prikkeling van de zenuw.

excellentklinieken_rugpijn

Neurostimulatie

Neurostimulatie beïnvloedt de pijnsignalen naar de hersenen

ExcellentKlinieken_lies-en-schaamstreek-390x170-1

Overige Behandelingen

Antineuropatische medicatie

Meer informatie over neuralgie in de lies- en schaamstreek?

Wilt u meer weten over neuralgie in uw lies- en schaamstreek of heeft u vragen over de behandelingen die wij u in onze kliniek kunnen bieden? Neemt u dan gerust contact met ons op, zodat wij u meer informatie kunnen geven.

De behandeling wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. Lees hier meer over vergoedingen.

Contact

Meer informatie hierover?

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

excellent logo
Zoek