ACNES Behandeling

ACNES is beknelling van huidtakjes in de buikspier.

ACNES Behandeling

Heeft u last van buikwandpijn oftewel het ACNES Syndroom? Bij Excellent Klinieken bent u aan het juiste adres voor pijnbestrijding en het leven met pijn. Wij bieden verschillende behandelingen aan voor chronische pijn in on ze klinieken. Ons doel is om mensen zodanig te behandelen, dat zij een pijnvrij bestaan kunnen leiden, of dat het draaglijk genoeg is om uw dagelijkse bezigheden weer op te kunnen pakken.  Met onze ACNES Behandeling die wij aanbieden helpen wij u om van uw pijn af te komen. Hieronder leest u meer informatie over het syndroom van ACNES, wat de symptomen zijn en wat de behandelingen zijn die we hiervoor aanbieden.

Wilt u van uw pijnklachten af, of wilt u meer informatie over een klacht of behandeling? Neem dan contact met ons op.

Wat is het ACNES Syndroom?

ACNES is een aandoening die elk jaar tussen de 3000 en 4000 mensen treft. ACNES is een Engelse afkorting die staat voor Anterior Cutaneous Nerve Entrapment Syndrome. Deze benaming wordt ook wel eens aangegeven voor een buikpijn of eigenlijk buikwandpijn syndroom dat ontstaat door beknelling (entrapment) van de huid (cutane) takjes van de voorste (anterieure) tussenribzenuwen, welke door de buikspieren naar de huid gaan. Veel mensen die ACNES hebben komen in een radeloze spiraal van onbegrip en bovenal erg veel pijn terecht. De pijn kan worden waargenomen bij alle leeftijdscategorieën. De reden waarom wij dit behandelen is omdat veel mensen bij diverse zorgverleners terechtkomen, die veelal geen antwoord op de voor hen niet te duiden pijn hebben. Schroom niet om met ons in contact te reden met wat voor vragen of verhalen die je ook hebt. Hartelijk welkom bij en met Excellent Klinieken.

Wat zijn de oorzaken van het ACNES Syndroom?

In de meeste gevallen zijn er geen aanwijsbare oorzaken te vinden omdat er nog weinig onderzoek naar het ACNES Syndroom is gedaan.

In sommige gevallen is er sprake van omstandigheden die te maken kunnen hebben met de pijn, zoals een eerdere operaties, bijvoorbeeld: blindedarmoperatie, een keizersnede of galblaasoperatie. Sport, zwangerschap en andere werkzaamheden kunnen ook nog eventuele omstandigheden zijn die een rol spelen in de pijn. Eigenlijk is er nog meer onderzoek nodig om te achterhalen wat de precieze redenen zijn voor de aandoening van het ACNES Syndroom.

De symptomen van het ACNES Syndroom

 • U heeft last van buikpijn.
 • Als u merkt dat de pijn verergert bij gebruik van de buikspieren.
 • Als u bij het rustig ontspannen liggen merkt dat de pijn vermindert of zelfs dat de pijn verdwijnt. ’s Nachts is er meestal geen pijn, behalve als er op de aangedane zijde wordt gelegen.
 • Als de pijn heftig is kan het zelfs gepaard gaan met symptomen die lijken op betrokkenheid van de buikorganen. Soms is de pijn zo erg, dat men er misselijk van wordt.
 • ACNES-pijn bevindt zich altijd op dezelfde plaats en is meestal met één vinger aan te wijzen.
 • De afknelling kan leiden tot een overgevoeligheid van het stukje buikhuid dat bij deze zenuw hoort, of het stukje huid is juist minder gevoelig, voelt dof en/of slaperig aan.
 • Uw kleding zit/voelt vervelend aan.Sommige ACNES-patiënten geven aan dat hun kleding irritant zit of dat het vervelend is als er iets langs de pijnlijke plek op de buik schuurt. Het eerste wat zij doen zodra ze thuis zijn, is de strakke broek verwisselen voor een joggingbroek.
 • Het is een doffe, zeurende en soms stekende pijn.
 • Er zijn problemen met de ontlasting en/of de blaas. Sommige patiënten die linksonder in de buik pijn krijgen, hebben regelmatig ook problemen met de ontlasting. De pijn bij ACNES in de onderbuik is vaak erger bij een volle blaas. Na het leegplassen voelt het beter aan.
 • De houding kan veranderen. Omdat de pijn altijd aan dezelfde kant zit, passen sommige patiënten hierdoor hun houding aan. Dit kan resulteren in rugpijn, een scheve rug of voorovergebogen houding. Sommigen houden graag hun hand tegen de bewuste pijnlijke plek gedrukt.

Behandelingen

Acnes behandeling

TENS

Zwakke elektrische stroompjes door de huid kunnen de pijn verminderen.

Acnes behandeling

PRF behandeling

PRF creëert een onstekingsremmend proces en remt de prikkeling van de zenuw.

Acnes behandeling

Overige behandelingen

 • Pijnstillers
 • Operatie
 • Lokale zenuwbehandeling

De behandeling wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. Lees hier meer over vergoedingen.

Contact

Meer informatie hierover?

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

excellent logo
Zoek